dinsdag 13 augustus 2013

Knotshockey speel je zomaar op Ameland

Wat een heerlijk spel is knotshockey! Laatst hebben wij het weer met een groep cursisten gespeeld, op het strand.  Je markeert een veld, zet twee doeltjes neer aan elke kant. Natuurlijk kun je ook met pilonnen een doeltje aangeven. Twee spelers uit elk team van twee tot zes personen starten net als bij hockey in het midden door drie keer tegen elkaars stick te tikken en....spelen maar!

Wij merken dat knotshockey heel goed te spelen voor heel veel doelgroepen waarvoor andere balsporten te veel techniek, begrip van spelregels, uithoudingsvermogen en sociale vaardigheden vragen:
- Het voordeel van knotshockey is dat je er veel minder vaardigheid voor nodig hebt dan hockey of andere balsporten. Je raakt al snel een bal, dat verhoogt het spelplezier.
- Je kunt de spelregels zo eenvoudig houden als je maar wilt. Voor wie het uitgebreide spelreglement wil lezen zie het overzicht van nijha.
- Voor deelnemers met weinig conditie maak je het speelveld wat kleiner, speel je met één doel en/of maak je de teams kleiner met steeds een wissel.
- Het is een spel waarbij je weinig lichamelijk contact hoeft te hebben om heel actief en succesvol mee te doen. Door het team klein te houden (twee of drie personen) staat er nooit één buiten spel. Er móet wel overgespeeld worden.

Zelf spelen: Knotshockey huren op Ameland
Meer lezen over spelen op Ameland: Handboek met je klas op kamp - met supertips op Ameland
Ga naar Cursus op Ameland





Geen opmerkingen:

Een reactie posten